sobota 18. června 2011

Sir Ivan se svým singlem "Hare Krishna"

Hvězda elektro-popových nahrávek Sir Ivan se svým singlem "Hare Krishna" prorazil mezi 10 nejlepších písní na žebříčku magazínu Billboard

New York EW 18. dubna (PROTEXT/PRNewswire)

Peaceman Music s potěšením oznamuje, že nejnovější singl, elektro-popová verze písně "Hare Krishna" rockové hvězdy Sira Ivana se ve vydání ze 16.dubna magazínu Billboard šťastně umístila mezi deseti nejlepšími hity. Na žebříčku deseti nejúspěšnějších písní tanečního klubu magazínu Billboard se mezi Sira Ivana a 1. místo dostali jen Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, Jennifer Lopez, a pět dalších. Po tomto úspěchu v USA následovala téměř stejně působivá reakce ve Velké Británii, kde se hit umístil na 15. místě žebříčku New Music Week a na 14. místě žebříčků DMC World House a DMC World UK Club.
"Hare Krishna" je nejnovější hit Sira Ivana v řadě remaků kultovních písní žánru pop dance ze šedesátých a začátku sedmdesátých let. Řetěz začal v roce 2001 vydáním první pop dance verze klasiky Johna Lennona "Imagine", která se ve stejném roce dostala mezi 40 nejlepších mezinárodních hitů na žebříčku Club Play magazínu Billboard.

Píseň "Hare Krishna" vyšla v létě loňského roku na Ibize ve Španělsku, a to samostatně na prvním kompletním albu Sira Ivana s názvem "I Am Peaceman," a také jako remixový balíček sedmi verzí, právě uprostřed sporů o náboženské podtexty a znamení týkající se kultu Hare Krishna. Diskuse však skončila ihned potom, co diskžokejové na Ibize zjistili, že Sir Ivan přepsal text přeložený do angličtiny s cílem soustředit se na šíření univerzální lásky a nikoli na modlení k nějakému konkrétnímu bohu. Poté, co si píseň vydobyla popularitu na tanečních parketech na Ibize, slavní diskžokejové ve Velké Británii, Francii, Německu a nakonec ve Spojených státech ji začali brát více vážně, začali oceňovat produkční kvalitu a pestrost mixů a přidali ji ke svým seznamům skladeb. "Úspěch hitu "Hare Krishna" je do značné míry zásluhou diskžokejů, kteří se chopili šance a začali píseň okamžitě podporovat, zatímco ostatní zaváhali. Jako umělec k nim chovám nejvyšší uznání a úctu," řekl Sir Ivan.

Rozhodnutí Sira Ivana nahrát tuto píseň nemá naprosto nic do činění s jakoukoli náboženskou vírou a on sám nemá absolutně žádný vztah k hnutí Hare Krišna. Sir Ivan vysvětlil: "Do konce svého života nikdy nezapomenu, jak jsem jako kluk v šedesátých sledoval muže a ženy z hnutí Hare Krišna, jak nosí oranžové šaty, mají vyholenou hlavu, tancují v parcích a rozdávají zdarma květiny na letištích. Bylo na nich vidět, že opravdově věří, že k dosažení stavu štěstí a vnitřního klidu stačí prostě jen být naživu, a že k tomu není nutné vlastnit hmotné statky. Neměl jsem ponětí, co znamená Hare Krišna, ale když jsem znovu a znovu poslouchal, jak zpívají nejslavnější mantru z Indie, vždycky jsem se dostal skoro do vytržení. Tak jsem pochopil, že je snadné dostat se do transu záznamem duchovního tance."

Elektro-popová verze "Hare Krishna" obsahuje různé mixy studiových profesionálů z celého světa, jako jsou producent Sira Ivana Ford, Hoxton Whores, DJ Praveen Nair, Flash Brothers, CR n' Sugarman, King & White a Tony Moran & Warren Rigg.

Sir Ivan daruje veškeré licenční poplatky za uměleckou nahrávku z prodeje kompletního alba nadaci Peaceman Foundation, charitativní organizaci, kterou vytvořil na boj proti zločinu podněcování k nenávisti a proti posttraumatickému stresovému syndromu (PTSD).

Album "I Am Peaceman" na Peaceman Music je dostupné k prodeji na iTunes a amazon.com. Singl a remixy hitu "Hare Krishna" jsou dostupné k prodeji na iTunes a Beatportu.

* Další informace o Siru Ivanovi najdete na stránkách