úterý 14. června 2011

Proč nepoužívat tapioku

   Oddáni z Indie poslali informaci jak se vyrábí tapioka. Tapioka je původně 
kořen nějaké rostliny, který se ve velkém naháže do veliké jámy v zemi a 
nechá se dlouhou dobu kvasit. Aby byl proces rychlejší, tak v noci přisvěcují 
umělými světly, které přilákají různý hmyz, hlodavce a další havěť, která do té 
jámy spadne a ta kaše se pak řádně promíchá a potom se pod tlakem lisuje skrze 
děrovanou formu (jako bundis do horkého oleje) a pak se ještě obrušují ty kuličky
a leští nějakým chemickým způsobem. Prý to smrdí okolo té výrobny na kilometry. 
Poznámka:  Tato informace se objevila na Pamhu. Není jisté, že všichni výrobci
na světě a i v Indii takto tapioku vyrábí. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca